5 Kisah Wanita Peroleh Pendapatan 4-5 Angka Dengan Mobile Spa

Hai semua 🙂

Hari ni Seha nak cerita kejayaan ahli-ahli TWB yang berjaya memperoleh pendapatan 4-5 angka dengan Mobile Spa. Ramai sangat yang berjaya dalam biz Mobile Spa tapi dalam entry kali ni tonjolkan 5 kisah penuh inspirasi dulu kepada para pembaca.

Kisah-kisah yang penuh inspirasi. Boleh menitiskan air mata membaca kisah mereka dan dalam masa yang sama boleh membangkitkan semangat bagi mereka yang masih tercari-cari cahaya dan jalan bagaimana ingin mengubah kehidupan.

# Kisah 1
TOUGH MOM

be67206f-8fdb-433a-85e4-586161b920d2
Ini Sis Izaty tapi Seha selalu panggil K. ijat. Berumur 31 tahun bulan 5 ni insyaAllah berasal daripada Melaka dan tinggal di Nilai.

Kak Ijat graduate accounting di USIM dan pernah bekerja sbg Exec. Account selama 2 tahun dan kemudian bercadang untuk berhenti kerja selepas dapat anak yg pertama.

Anak pertama yang pakai selipar merah tu. Kiut kan anak-anak Sis Izaty. Nourah namanya, yang sebelah tu Aisyah. Lagi sorang baby, tak ada dalam gambar.

207ebec8-b663-4d79-8e4a-c58dcf6266df

Semasa berkerja sebagai Exec. Account, Kak Ijat selalu berurusan dengan artis dan orang-orang penting dan Kak Ijat sangat ‘cinta’ dengan pekerjaannya

tapi…

” Seronok kerja dulu tapi selepas dapat baby anak saya kena eczema jadi perlukan penjagaan rapi.

Setahun sy menganggur sehingga anak pulih. Kemudian saya mencari satu pekerjaan yang flexible untuk saya bekerja dan jaga anak.

Alhamdulilah sy jumpa mobile spa twb. Saya nampak career development die sgt menarik bukan menjadi beautician semata-mata its more than that.

Dan yang bestnya saya memerlukan dalam masa  1-3 jam sehari sahaja untuk bekerja. Yang lain sy boleh fokus untuk anak-anak dan keluarga”

Ya

Yang mempunyai anak ramai dan masih kecil akan berfikir 3-4 kali untuk memilih kerja sebagai seorang beautician. Bagaimana pengurusan anak-anak, pengurusan keluarga dan banyak lagi perkara perlu difikirkan. Nak keluar rumah lagi tetapi tidak bagi K. Ijat.
(K.Ijat dalam perancangan nak ambil maid dengan income TWB. Wow sangat!)

Apa yang Allah zahirkan di depan mata itu adalah peluang dan Kak Ijat rebut peluang tersebut. TWB sangat special. 6 in 1 peluang penjuru income. Selain mobile spa dalam masa yang sama sebagai pengedar shaklee. Alhamdulilah, sekarang berjaya rank up ke Senior Supervisor iaitu rank 3/7 dalam shaklee achievments. Bukan biasa-biasa kalau dapat awards daripada Syarikat International ni.

Seha menyaksikan Kak Ijat very passionate dengan pekerjaannya yang sekarang. Banyak achievements yang Kak Ijat capai samada dalam Shaklee atau dalam TWB. Walaupun ada anak kecil seramai 3 orang itu bukan jadi penghalang. Kesana kemari bersama anak-anak. Coaching anak didik bersama anak-anak, pergi event dengan anak-anak, kemana sahaja dengan anak-anak. Anak-anak tidak sihat pun tidak jadi masalah bagi Kak Ijat untuk pergi jauh dalam biz ni.

Tiada keluhan kelihatan daripada Sis Izaty sebaliknya kesungguhan untuk mengejar impian. Ini yang buat Seha hormati dan menjadikan Kak Ijat sebagai rujukan.

Nak tahu tak income Kak Ijat setiap bulan. Ini ibu anak 3 yang masih keci tapi boleh dapat income banyak ni. Bukan biasa-biasa ^-^

Income Kak Ijat setiap bulan.

1) Instant cash from spa RM1800
2) Untung Runcit RM200
3) xxx
4) Bonus Shaklee Rm1400
5) xxx
6) xxx
RM RM3400 + RM600 (Rahsia) = Rm4000

Banyak kan.

Kak ijat selalu sebut
“Kalau Allah nak bagi, Allah akan bagi. Yang penting kita buat dan usaha”

#Kisah 2
KREATIF MOM INCOME RM5K

54369263_10157326753337022_6128075031743299584_n

Ni kisah Kak Shye. Nama penuh Wan Syahidah Kahar. Kak Shye join TWB masa Nov 2015. Masa tu harga yuran RM750 untuk course facial sahaja. Jauh berbeza dengan harga yuran sekarang RM1,999 (Pakej A) atau RM2,999 (Pakej B)tetapi dapat 5 kos rawatan (Facial, Sauna, Scrub Badan, Mandi Bunga+Susu dan Scrub Tangan + Kaki), sekali dengan peralatan lengkap lagi.

Kenapa Kak Shye nak sangat join TWB ? Sebab Kak Shye nampak peluang. Peluang nak capai career development & improve income walaupun Kak Shye housewife dan 24 jam ada kat rumah.

Kak Shye ada kongsikan perkara yang paling berharga yang Kak Shye dapat sejak join TWB dan Seha pun dapat sama apa yang Kak Shye dapat. Dapat ilmu bisnes, strategi bisnes, ilmu kesihatan, ilmu kecantikan, bonus pun makin besar & bisnes rasa lebih fun nak buat bila ada progress. Ilmu TWB memang power!

Kisah menarik Kak Shye, income dia memang lebat. Anak kecil ramai tapi berjaya juga buat income 4 angka. Kalah orang bujang!

Macam yang Seha share, dalam TWB ada 6 in 1 income penjuru. Kak Shye sangat kreatif. Fokus 1-2 penjuru income daripada 6 penjuru income sahaja dah boleh jana income 4 angka. Bukan Kak Shye tak nak buat semua tapi kekangan ada anak kecil.

” Saya jaga anak-anak 24 jam je di rumah. Anak ada 3. Paling kecik 1 tahun 2 bulan.  Yang bagusnya ilmu spa TWB ni, anda bebas nak pilih penjuru income mana yang anda nak. Takde saper paksa”

Inilah keunikan TWB. Dan keunikan TWB inlah yang menjadikan Kak Shye kreatif dan boleh dapat income lebat.

 

 

TWB memang jauh berbeza. Perbezaan yg paling menarik adalah kelebihan mentorship yg ada dlm bisnes TWB. Tak buat spa pun ada cara utk dpt income lebat. Kak Shye hanya fokus membesarkan empire dengan menolong ramai wanita lain yg nak buat bisnes mobile spa. Kak Shye fokus besarkan bonus Shaklee melalui recruitment dan menjual produk2 Shaklee serta untung runcit.

Walaupun tak buat servis spa, Kak Shye menolong wanita lain untuk buat servis spa diorang & besarkan income diorang pula 😊

Berapa income lebat Kak Shye kita ni?

” Paling minimum RM1000 setiap bulan sekarang dalam title surirumah 24 jam & tak buat servis spa. Totally coaching anak buah dalam marketing spa & bisnes Shaklee masing2 je. Then paling tinggi pernah hit RM5k+++ waktu naik Coordinator”

Kejayaan Kak SHye bukan setakat itu sahaja.

” Saya resign drpd engineer tahun 2014. Join Shaklee 2014 & TWB tahun 2015. Then saya tunaikan Umrah pada akhir tahun 2016, travel ke Istanbul (Turkey), Ho Chi Minh (Vietnam), Kyoto dan Osaka (Jepun), Hanoi (Vietnam), belanja keluarga penginapan di hotel 5 star di Cyberjaya sempena Anniversary , and banyak lagi.. Then bayar downpayment kereta Nissan Serena sebanyak RM10k, daftarkan anak masuk swimming class and now InsyaAllah.. sikit lagi nak layak dapat FREE Trip 5 Star ⭐️ Regional Shaklee ke Phuket tahun 2019 ni. Doakan saya ye”

 

Rebut peluang korang. Allah dah tunjuk jalan.

#Kisah 3
BERJAYA UMRAHKAN IBU AYAH HASIL INCOME TWB

FB_IMG_1553266578661.jpg

Ini kisah Cikgu Zura. Jangan tak tahu, dalam TWB pelbagai profesion yang korang boleh jumpa. Cikgu, Doktor, nurse, pelajar, suri rumah dan ramai lagi.

Cikgu Zura mula join TWB masa Nov 2015. Sama macam kisah Kak Shye. Masa tu kursus facial sahaja RM750.

Apa yang membuatkan Cikgu Zura nak join TWB walaupun sudah bergelar guru? Faktor ingin perbaiki income dan nak laksanakan tugas sebagai seorang anak yang menyebabkan Cikgu Zura tekad join TWB.

Dalam masa 1 bulan sahaja Alhamdulillah Cikgu Zura berjaya dapat pulangan RM750 tu. Fokus pada spa, trainig shaklee dan juga Shaklee.

Jerih payah yang Cikgu Zura lalui memang boelh buat air mata meleleh. Tekan link ni tau kalau nak tahu kisah Cikgu Zura.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2682299785144371&id=100000931271358

Part yang lagi menarik kisah Cikgu Zura ni ialah berjaya bawa mak ayah tunaikan umrah. Alkisah, pada awalnya Cikgu Zura kumpul saving sebab nak join trip TWB ke Perth. Kalau nak tahu, setiap tahun TWB ada annual trip ke luar negara. Buat betul-betul dan inshaAllah akan berjaya.

Entah macam mana, kemudian Allah lorongkan dan gerakkan hati Cikgu Zura untuk hantar mak dan ayah tunaikan umrah. Atas dasar pengorbanan, Cikgu Zura dahulukan mereka dan lupakan sekejap trip ke Perth. Risau tak sempat bawa mak ayah tunaikan umrah. Akhirnya berjaya buat keputusan dan terus booking RM2k dengan Emrazz Agency. Kos yang Cikgu Zura sponser mak ayah sebanyak RM20k.

Wahh. Hasil income TWB berjaya tunaikan hasrat mak ayah tunaikan umrah.

FB_IMG_1553266582903

Tahniah Cikg Zura

#kisah 4
KE PERTH HASIL INCOME TWB

Nak ke Perth bukan sikit tambang dia. Tapi dengan TWB segalanya mungkin. Jom baca kisah Keyra.

Sebelum join twb Keyra mmg dh ahli shaklee di bwh susur galur master Ainul. Masa Master Ainul launch projek spa twb, terus Keyra join. Kiranya antara first batch yang join.

Seha tanya Keyra apa rahsia dia boleh buat duit hampir setiap hari dan hasil income dia bukan biasa-biasa.  Dan jawapan dia sangat best.

” Takda rahsia, buat ja, jangan memilih. Memilih maksud kt sini, jauh sikit taknak pegi, treatment murah taknak buat. Sy ni buat ja selagi masuk akal & x merugikan.. give the best pada customer wlpun dia cuma nk bt foot spa, InshaAllah ada keberkatan, rezeki mudah masuk. Plg penting jaga amalan rohani”

Bestkan jawapan Keyra.  JANGAN MEMILIH. Inilah sikap orang yang bersyukur dan disitu letaknya keberkatan.

keyra share dengan Seha yang dia suka sangat dengan TWB sebab boleh tentukan sendiri brp income kita nak setiap bulan & kita boleh design sendiri masa kita kerja & masa dgn family.

Betul.  Setuju sanagt!

Paling penting TWB boleh bagi recurring income melalui shaklee. Takkan sampai dah tua nak buat spa lagi kan.

The best part dalam journey TWB ni Keyra dapat join trip twb ke perth pada 2016. Pertama kali pergi luar negara, pertama kali naik kapal terbang lps join TWB.

IMG_20190322_231248_671

Nak tahu tak siapa yang beri kekuatan pada Keyra untuk stay fokus dalam TWB.

MAK-AYAH-ADIK

Inilah keramat hidup Keyra.

Keyra share lagi story menarik.  Jom baca

” Saya ada sorang adik lelaki yang OKU. Dia tak boleh jalan sejak dari kecil. Tahun ni umur dia dah 24 tahun.

Sebelum ni saya kerja, masa tu adik pun kecik lagi, mak pun kuat lagi. Tapi as time goes by, adik pun makin besar, badan dia naik mendadak (asbab makan ubat utk saraf), mak pun makin tua, sakit lutut etc.

So saya rasa saya kena do something. Yang boleh ringankan beban mak nak uruskan adik & kerja rumah. Tapi dalam masa yg sama boleh gain income jugak.

Masa tu saya memang dah start join twb masa saya kerja tu, tapi buat secara part time je la.

Long story short, saya ambik keputusan utk berhenti kerja & fokus 100% buat spa & shaklee.

Memang tawakkal ja masa tu.

Alhamdulillah, apa yg saya tak dapat buat masa saya kerja, saya dapat buat lepas sy buat keputusan utk fokus spa twb 100%.

Inilah perkara yang ramai orang inginkan.  Time flexible. Dengan kelebihan TWB,  Keyra ✅ DAPAT RINGANKAN KERJA MAK, ADA LEBIH MASA UNTUK TEMAN ADIK DIRUMAH tapi dalam masa yang sama MASIH BOLEH BAGI DUIT BELANJA KAT MAK AYAH.

InshaAllah bulan 5 ni Keyra nak bantu bagi dana untuk mak dia operation lutut, dan bulan 11 nanti nak hantar ayah dia pergi umrah pula.

Bestnya Keyra!

Korang pun boleh ok.

Next target Keyra pula nak umrahkan diri sendiri pada bulan April tahun depan. Good luck.

Seha teringin bak tahu incone Keyra. So Seha tanya berapa income dia setiap bulan.

IMG_20190322_232934

5K setiap bulan.  Speechless. Nothing possible dengan TWB.

apa yang korang nak boleh dapat bila join TWB.

#kisah 5
BEAUTICIAN SABAHAN INCOME 4K

Selak-selak fb Kak Rosilah (Fb: ila ilawan) memang boleh buat semua orang tersedak. Tersedak sebab kak Rosilah share hasil income TWB yang sangat masyuk. Ini bukan kutip gambar dari google image. Proven results ni memang Seha dapat dari fb empunya diri.

Nanti search k.

FB_IMG_1553269471143Ini kak Rosilah.  Nama sebenar Rosilah binti Duming.  Umur 31 tahun dan mempunyai 2 orang anak. See guys.  Tak ada maslah pun nak jana income mobile spa walaupun ada anak kecil

Kak Rosilah start join sebab tertarik dengan post sahabat bagaimana suri rumah jana income ratus-ratus hanya dengan kerja mobile spa sahaja.

Kak Rosilah share sebelum join TWB memang agak susah nak beli itu dan ini.  Terpaksa tunggu suami hulur baru dapat beli apa yang diingini tapi lain cerita pulak sekarang.

Kak Rosilah pula yang belanja suami Hp baru dengan harga rm1299 sebagai reward untuk happy kan diri dan keluarga.

IMG_20190312_173051_694

Nasihat Kak Rosilah pada wanita luar sana,  tak perlu fikir lama-lama nak join TWB.  korang tak salah buat pilihan.  Peluang dah ada di depan mata.  Jangan risau,  modal akan dapat semula dalam masa yang sangat cepat.

Haa..

Apa lagi korang.  Jom daftar TWB laju2. Kita buat sampai jadi K

SehaSpaandShaklee

0192292420

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s