Mobile Spa Bisnes Ideal untuk Surirumah

Hai semua. Apa khabar?

Entry kali ni Seha nak ceritakan dengan korang “Mobile Spa Bisnes Ideal untuk Surirumah”

Kenapa?

Kerana Suri Rumah mempunyai masa yang sangat efisien dan fleksibel untuk jalankan biz mobile spa.

Seha sekarang bekerja sebagai seorang guru. Masa pada waktu siang hari banyak dihabiskan kat sekolah. Bila lagi Seha nak buat Mobile Spa? So terpaksa tunggu waktu malam dan hujung minggu sahaja. Masa ni memang fokus betul untuk run spa dan dalam masa yang sama kena fokus juga untuk marketing spa dan Shaklee. Masa agak terhad.

Dalam group TWB ada ramai sangat ahli. Hampir 1000 ahli. Pelbagai profesion. Guru, jururawat, kakitangan kerajaan, bekerja swasta, guru, doctor, IT, pensyarah, pelajar university dan ramai lagi.

photo_2018-08-08_23-04-48
Ramai yang telah merasai keseronokan memiliki duit hasil daripada mobile spa. Lebih-lebih lagi yang menjadi Surirumah. Memiliki lebih masa untuk run biz mobile spa. 1 jam boleh dapat rm100-150 berbanding dengan kerja hakiki , contoh yang seha boleh beri bekerja sebagai seorang  guru 8-9 jam dibayar RM100 untuk 1 hari (Berbeza mengikut profesion).

Beberapa alumni TWB telah resign daripada kerja hakiki dan fokus biz mobile spa dan Shaklee kerana nampak peluang yang sangat besar di hadapan.
photo_2019-03-26_21-48-30

 

Ini Pensyarah Kolej di Seremban, Pn Nurul Jannah. Ini gambar Seha bersama Pn Jannah semasa Master Celebration meraikan Master yang telah rank up dalam Shaklee. Juga meraikan mereka-meraka yang telah berjaya rank up dalam SHaklee. Termasuklah Pn Jannah.

Masa awal2 penglibatan biz mobile spa, Pn Jannah sangat happy. Banyak yang Pn Jannah manfaatkan  hasil daripada income biz mobile spa. Belanja adik di IPT, belanja family, bantu family dari segi kewangan dan macam-macam lagi. Akhirnya Pn Jannah ambil keputusan resign daripada kerja hakiki menjadi pensyarah, jadi Surirumah dan fokus mobile spa TWB dan Shaklee. Thumbs up Pn Jannah! Keputusan yang bijak.

Berbisnes perlukan masa yang sangat fleksibel dan fokus. Jika terikat dengan kerjaya, masa akan jadi sangat terhad. Agak terkejar-kejar. Bila masa nak marketing, nak call customer, nak post dekat fb, ig, group2 kawasan, nak share testimoni, nak isi database customer, nak online dan macam-macam lagi. Wanita bekerjaya tak mustahil boleh lakukan semua perkara ini tetapi wanita Surirumah lebih memiliki masa yang sangat banyak untuk lakukan semua perkara ni,

photo_2019-03-26_22-05-49
Salah seorang alumni TWB yang juga resign kerja dan fokus biz Mobile Spa TWB. Thumbs up kak!

Menjadi Suri Rumah korang boleh buat semua perkara kat atas tu tanpa sekatan dan time freedom.

Mungkin ada yang berfikir

“ Surirumah tak ada anak boleh lah run biz Mobile Spa”

No..no..no..!!! Seha banyak sangat bukti nak share dengan korang Surirumah yang ada anak ramai, yang ada baby pun ada. Ramai yang dah Berjaya jana income berkepuk-kepuk hasil daripada biz mobile spa. Dan mereka sangat happy dengan apa yang mereka lakukan sekarang. Anak-anak bukan halangan. Nak seribu daya tak nak seribu dalih.

 

 

Surirumah mempunyai banyak sangat kelebihan. Kelebihan dari segi masa, ruang, flexibility dan tidak terikat dengan sesiapa pun. Once Suri Rumah jalankan biz mobile spa, andalah CEO biz mobile spa anda.

Waktu awal2 pagi, tak perlu bersusah payah dan kelam kabut bersiap sedia untuk pergi bekerja + uruskan anak ke sekolah+ sediakan sarapan + kemaskan rumah.

Bangun ja pagi, Surirumah boleh buat semua benda ni dengan senang hati. Selesaikan semua perkara dalam jam 8 atau 9 pagi, dah kemudian boleh ‘buka kedai’ dan fokus bisnes.

Mungkin ini boleh jadi gambaran jadual WAHM (Work AT Home Mom) yang buat biz Mobile Spa.

Check it out!

Isnin-Jumaat
7-9 am- Sediakan sarapan, uruskan anak, kemas rumah
9-12am- Bisnes (Run mobile spa)
12-2pm-Sediakan makan tengah hari, ambil anak dari sekolah, hantar anak ke sekolah
2-6pm- Bisnes (Run mobile spa)
6-9pm- Sediakan makan malam, beristirehat Bersama keluarga
9-12pm- Bisnes (Fokus online/ Run mobile spa)
12-1am- Preparation untuk bis hari esok
*Jika anda seorang yang cekal, anda pasti berjaya dengan cepat. Pengorbanan masa pasti akan terbayar

Sabtu & Ahad
Hari Sabtu dan Ahad mungkin banyak masa dan biasa Surirumah ingin fokus pada keluarga. Tidak perlu risau dan tiada masalah. Target untuk ambil beberapa customer sahaja. Cth target minima: RM70-100 x 2 customer x 1 hari = RM140-200. Target ini buat untuk hari Sabtu dan Ahad sahaja. Kali kan dengan 4 minggu. RM560 – RM800 anda akan perolehi untuk weekend sahaja. Belum campaur hari biasa.

See.

Mobile Spa adalah bisnes yang sangat ideal untuk Surirumah kan.

Kepada Surirumah diluar sana, anda masih berpeluang menjalankan bisnes mobile spa. Less time less energy more income.

Laju2 contact Seha.Kita buat sampai jadi ok.
photo_2019-03-05_15-08-28

SehaSpaandShaklee
019-2292420

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s