KELEBIHAN PROGRAM JOM DETOX JUTAWAN

Hai semua. Anasayo! =)

Semua orang nak kurus. Semua orang nak dapat berat ideal. Semua orang nak capai BMI yang maksima. Semua orang nak ada badan yang sihat dan fit.

Ada satu program Detox yang super best boleh buat korang capai berat ideal yang korang nak dalam masa yang singkat dan surely sangat selamat. No drug used. No chemical used. All green and natural.

Hari ni saya nak share 1 program Detox yang super impossible nak percaya dengan result yang program ni hasilkan. Sepantas 7 hari boleh lost 4-5kg.

Best giler!

Program Jom Detox Jutawan. Detox cara Shaklee. Sebelum saya share kelebihan dan bestnya program ni, jom saya share result dengan korang dulu.

Boleh buat mulut ternganga lah. Ahha!

Best kan tengok result peserta Jom Detox Jutawan.

photo_2019-09-16_21-30-25

Artikal kat atas antara bukti negara kita adalah negara no 1 paling gemuk.

Benda lain boleh bangga, yang ni tepuk dada tanya selera.

Sebelum ni, bila orang bercakap tentang DETOX, saya pun jarang ambil kisah. Sebab saya rasa dah cukup sihat. Selagi belum berada di atas katil hospital. Apa nak kisah?

Apa itu Detox ?

Detox ialah suatu proses pembuangan toksin daripada badan melalui organ organ detox badan.

Saya senaraikan 10 sebab kenapa kita semua perlu detox:

🍎 Untuk buang Toksin daripada badan

🍎 Untuk mencegah penyakit kronik

🍎 Meningkatkan sistem imunisasi badan

🍎 Mengurangkan berat badan

🍎 Memperlahankan proses tua sebelum waktunya

🍎 Meningkatkan kualiti kehidupan

🍎 Meningkatkan tenaga

🍎 Kualiti kulit semakin cantik

🍎 Ketenangan mental dan emosi

🍎 Mengembalikan kestabilan kepada sistem badan.

Saya nak kongsikan juga checklist untuk kita sama-sama check diri adakah kita kategori yang perlu DETOX. Jika kita mengalami salah satu perkara dibawah, itu tanda badan kita bertoksik – dan KITA PERLU DETOX.

Jom baca dan tick!
photo_2019-04-20_21-25-36Korang tahu tak punca PERUT BUNCIT bukan hanya disebabkan oleh lemak semata-mata, tetapi ianya juga berpunca dari USUS yang sangat kotor sehingga membentuk LAPISAN yang amat TEBAL di DINDING USUS.
photo_2019-04-20_21-26-35

Tengok gambar ni. Macam nii la gmbar usus kita.

Sebenarnya tubuh badan kita ibarat sebuah mesin yang perlu diservis sekali sekala supaya prestasinya kekal unggul dan berfungsi dengan baik.

Bila terlalu banyak toksin, usus kita akan kotor dan bermasalah. Bila dah bermasalah, mulalah pelbagai penyakit akan terjadi seperti kanser contohnya. Ia terjadi dari usus yang kotor dan tidak sihat.

Dengan DETOKS yang betul, kita membantu sistem penghadaman badan kita kembali pada asal (reset) dan berfungsi dengan lebih baik.

Apa yang ada dalam Program Detox Jutawan?

Ia adalah program selama 17 hari. Ia ada 3 fasa:

Fasa 1 (Pre-Detox): Tempoh untuk prepare tempoh detox. Untuk kita ubah mindset

Fasa 2 (Detox): Tempoh kita detox dengan meal plan yang telah disediakan.

Fasa 3 (Post-Detox): siapa yang buat Detox betul-betul. Akan dapat result badan lebih cergas, berat badan continues turun, kulit cantik, nampak lebih muda. Just name it.

Bila join Program Detox Jutawan, apa yang korang semua akan dapat?

1) Support group yang aktif selama 17 hari. Pakat kurus ramai-ramai baru syok! Buat dengan gembira dan tak stress langsung.

2) Dapat guide, info dan monitoring dari Detox Coach bertauliah. Ada masalah boleh tanya. Tiadalah awak murung makan pisang sorang-sorang πŸ˜‚

3) Ada detox meal plan oleh nutritionist bertauliah, approved by doctor. Ada reason di sebalik menu tiap hari. Program ni bantu ubah lifestyle kepada healthy lifestyle. Jadi rutin diri. HABIT

4) Program detox ni fokus buang toksin berkurun dalam badan yang boleh sebabkan sakit kronik. Bonus turun berat, kulit cantik dan badan sihat.

5) Ada guide step by step setiap hari. Hanya ikut betul-betul setiap step. InsyaAllah banyak turun berat dan inchloss.

6) Dapat guide senaman yang betul. Nak kecikkan bahagian mana? Haaa sila buat senaman yang dicadangkan.

7) Bila turun berat automatik muka makin cantik & hensem, kulit glowing dan nampak makin muda. Ni paling best!

Kenapa kena join Program Detox Jutawan?

Let me explain ya.

Kebanyakkan program DETOX hanya tertumpu pada detoksifikasi organ tertentu seperti usus sahaja. Ia tidak menyeluruh.

Kita memerlukan program Detox secara menyeluruh untuk memastikan detoksifikasi dilakukan secara berkesan dan kesihatan optimum dapat dicapai!

Program Detox Jutawan bekerjasama dengan Shaklee untuk memastikan detox secara holistik ke atas sistem detox tubuh. So pilihan-pilihan menu kita adalah dari Nutritionist dan di endorsed oleh Doktor. Bukan suka-suka nak keluarkan aje.

photo_2019-09-13_09-02-25


Selain daripada tu, detox program dekat luar sana hanya tertumpu pada usus sahaja. Walhal organ utama detox kita ada 5!

Kolon, buah pinggang, hati, paru-paru, kulit, limfa. Semua organ ni kita akan detox.

photo_2019-04-20_21-30-12

Rugikan kalau kita sebut detox detox tapi detox 1 bahagian je?

Satu lagi perkara best dalam Program Detox Jutawan (Detox Shaklee) ini tidak akan rebound berat kita selagi kita ikut apa coach sarankan.

That why kita perlukan coach and that why Program Detox Jutawan is the best way to SIHAT AND KURUS.

Ini antara menu Program Detox Jutawan

photo_2019-09-10_09-22-10.jpg

Tak la asyik makan sayur hijau je. Sedap tau menu detox ni =)

Dalam Program Detox Jutawan ni juga kita menggunakan supplement shaklee.

Kenapa program jom detox perlukan supplement?

Detox tanpa supplement ni ibarat kita basuh baju tanpa sabun. So nak baju bersih mesti guna sabun kan.

Macam tu jugak detox.

Dan yang paling penting kita akan tampung nutrisi ketika proses detox dilakukan kerana kurang makan.

Ya. Itulah fungsi supplement dalam Program Detox Jutawan ni untuk support organ detox kita.

β€œKenapa pilih Shaklee supplement? Kenapa bukan supplement lain?”

Jawapan kepada persoalan ni ialah sebab shaklee memang company suplemen terbaik.

Kenapa saya cakap Shaklee ni company supplement terbaik?

Sebab pertama: Shaklee ada landmark study.

Landmark study ni bahasa mudahnya ialah kajian saintifik yang dilakukan oleh para saintis terhadap produk-produk mereka. Yang bestnya, kajian saintifik dilakukan ke atas manusia tu sendiri . Kajian bukan dilakukan ke atas haiwan.

Result kajian semua ada di publish di website tertentu(anda boleh google) dan semua result kajian adalah sangat-sangat memberangsangkan.

Sebab kedua : Satu kualiti. Satu lagi halal.

Semua produk Shaklee adalah halal. Semua produk Shaklee juga adalah selamat digunakan dan mendapat kelulusan dari KKM.

Kira nya, Shaklee ni bukan produk cikai. Sebab semua produk keluaran Shaklee ni, semua dah ada kajian klinikal ke atsnya.

Shaklee mementingkan kualiti. Jadi, bila produk tu sendiri berkualiti tinggi, keberkesanan nya pasti tak akan diragui.

Bayangkan, shaklee buat skincare pun tanpa 2500 bahan kimia bahaya.

Baru-baru ni, yang kes di pasir gudang. Kita terhidu bahan kimia tak sampai 2500 pon boleh muntah semua.

Kalau ada 2500 bahan kimia dlm vitamin, camne pulak kita? Sebab tu kena pilih the right supplement.
photo_2019-09-10_09-53-54

Ni sijil halal Shaklee.

Sijil halal Shaklee 2019 ini telah dikeluarkan pada 10 January 2019 oleh Islamic Services of America (ISA). Islamic Services of America (ISA) tersenarai sebagai salah satu badan Islam yang diiktiraf oleh JAKIM tau.

Setiap tahun sijil perlu diperbaharui. Sijil ni sah digunakan sepanjang tahun 2019. Untuk tahun 2020 tahun depan, diorang akan renew balik sijil ni.

Untuk pengetahuan semua, setiap badan yang mengeluarkan sijil halal mempunyai prosedur yang ketat sebelum mereka mengeluarkan sijil halal kepada sesuatu produk.

Memiliki sijil halal ini menunjukkan komitmen Shaklee bagi menjamin produknya bersih dan halal seiring dengan keperluan penduduk Malaysia yang majoritinya beragama Islam.

Pengeluar sijil halal akan sentiasa memantau dan mereka boleh menarik balik sijil ini pada bila-bila masa sekiranya Shaklee tidak mematuhi syarat-syarat yang ditetapkan.

Kalau nak samakan Shaklee dengan produk lain, memang tak sama.

Korang boleh cek sendiri kekuatan Shaklee berbanding jenama lain =)

Lagi satu, Program detox ni dah dikaji dengan mendalam dan ianya dah disusun oleh para saintis dan doktor dalam shaklee.

Selagi tak diluluskan oleh mereka, meal plan ni kita tak boleh guna. Even kalau rujuk mana-mana medical doctor kat Malaysia ni pun, doktor akan cakap just proceed. Takde masalah dengan meal plan tu. Doktor pun support.

Ok korang.

Sekarang ni dah masuk Program Detox JutawanΒ  batch 15.0. Tengah run dalam group coaching.

Next akan open lagi batch 16.0 pada 1 oktober 2019. Don’t miss out.

photo_2019-09-16_12-19-50

Ok korang.

Sekian sahaja penerangan super best Program Detox Jutawan
Detox Shaklee

Jumpa lagi di lain entry.

Annasehah
019-2292420
Jom Saya Bantu Anda Sihat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s