Success Story Jom Detox Jutawan – 5 Testimoni Detox Jutawan

Assalamualaikum. Hai semua.

Entry sebelum ni Seha ada kongsikan kepentingan detox dan kelebihan Program Detox Jutawan KELEBIHAN PROGRAM DETOX JUTAWAN

Hari ini Seha nak kongsikan pula 5 testimoni hebat peserta Jom Detox Jutawan. Hasil yang peserta tunjukkan sangat superb! Ini hebatnya Detox Shaklee.

Peserta Program Detox Jutawan ni pelbagai. Ada yang sertai program detox sebab nak kurangkan berat badan dan ada yang cuba selesaikan masalah kesihatan. Mereka pilih cara detox shaklee. Yang bestnya masalah selesai, berat badan pun kurang. Best kan macam ni. 2 kes selesai dalam 1 cara.

Dan lagi bestnya, peserta Program Detox Jutawan yang Seha nak kongsikan ni dah jadi Certified Coach untuk Program Detox Jutawan . Mereka nak bantu pula sahabat-sahabat yang berada di luar sana yang ada masalah berat badan dan juga ada masalah kesihatan. Hebat kan!

Dah berjaya bantu orang lain pula berjaya capai misi diidamkan.

KISAH 1

Cubaan Turunkan Berat Badan Temui Kegagalan

photo_2019-09-09_19-37-58
Coach Elly Matin (Gambar terbaru Tahun 2019)

Ini Coach EM. Nama sebenar Elly Matin. Berumur 29 tahun. Coach EM dah berkahwin dan mempunyai 2 orang anak.

Coach EM pernah Join Detox under Shaklee pada tahun 2016 . Tapi masa tu tak ada support group macam sekarang dan tak ada coach yang akan guide. Berat paling tinggi boleh kurang masa tu cuma 3 kg sahaja. Tak macam sekarang. Record terbaru 10kg dalam masa 13 hari!

Alhamdullilah. Nov 2018, Founder Jom Detox Jutawan telah jemput Coach EM  buat detox sama-sama lagi sekali.

Ini adalah gambar sebelum Detox nov 2018 dengan berat 84.5kg.

photo_2019-09-09_19-37-32
Nov 2018 dengan berat 84.5kg

Apa kata Coach EM:

” Mungkin kalau sampai sekarang saya ada alasan tidak mau join detox sebab tidak mampu makan sayur, tidak mampu makan macam orang detox, tidak tahan tidak makan manis, tiada duit beli pakej, tiada masa detox!

Saya tetap dan 100% akan lebih gemuk dari gambar ini.

Syukurlah saya mampu melawan semua alasan di atas! Sebab saya tau, kesihatan kita 80% tergugat dengan kegemukan.

Gemuk atau kurus 1 pilihan. Tiada alasan, saya gemuk sebab bahagia. Sebab perit tau tanggung kesakitan waktu gemuk!

Especially yang mau pregnant! Saya pernah rasa berat 104kg. Seksanya tu hanya saya saja yang tau. Tapi masa tu still cakap “gemuk sebab bahagia”. Walhal ku terseksa.

– Baju susah cari
– kasut dan selipar susah cari
– duduk di kedai makan takut sebab takut kerusi patah
– naik kereta kecil takut sebab takut kereta tu sampai di jalan raya
– badan bebau
– lipatan badan jadi hitam

Kegemukkan adalah 1 mimpi ngeri bagi saya😢. Saya tidak mahu merasa kegemukan itu untuk kali kedua walaupun saya mengandung ”
-Coach EM

photo_2019-09-10_13-02-30 (2)
Testimoni Coach Elly Matin hasil Detox Shaklee dibawah Program Detox Jutawan

Alhamdulillah. Coach EM dah berjaya dapat berat badan ideal. Extra bonus kulit muka nampak sihat, berseri dan glowing.

KISAH  2

Muka Nampak Sakit Walhal Tak Sakit Pun!

photo_2019-08-08_20-48-35
Coach Ekin (Gambar terbaru Tahun 2019)

Ini adalah Coach Ekin. Nama sebenar Nurul Ashikin. Berumur 29 tahun dan merupakan seorang suri rumah sepenuh masa. Cantikkan orangnya.

Dahulunya Coach Ekin bekerja. Kemudian resign kerana dah jatuh cinta dengan bisnes shaklee. Sudah berkahwin dan belum dikurniakan anak lagi.

Apa kisah Coach Ekin?

” Dulu saya sangat sibuk dengan kerja. Adakalanya makan entah ke mana, rehat entah ke mana dan pernah sekali tu, stress kerana terlampau banyak kerja, pergi dok menangis bawah meja, kunci pintu bilik office dan tutup lampu.

Saya bekerja sebagai Human Resources Foreign Worker di Jakel Cawangan Shah Alam.

Banyak berurusan dengan Imigresen je kerjanya. Handle beratus visa pekerja warga asing hanya saya seorang je tanpa pembantu.

Azab sungguh. Minta pembantu tak dapat. Menyebabkan saya adakalanya terpaksa balik lewat. Adakalanya pukul 1 pagi pun saya ada lagi kat office.

8 bulan berlalu, saya mula perasan yang diri saya dah tak terurus. Eye bag makin teruk, wajah tak bermaya, kulit makin kusam dan kalau tak makeup nampak macam orang sakit.

Paling tragis, sampai staff tegur. “Kenapa nampak Ekin mcm orang sakit sgt ni?”. Soalan ni, memang buat saya rasa bertambah tertekan.

Ekin tak pernah makan apa² supplement sebelum ni. Bagi Ekin, rasa tak memerlukan supplement pun dalam life Ekin. Sungguh kedekut duit nak beli supplement. Kalau benda lain ye boleh.

Time makan paling tak terjaga. Siang tak makan sangat, tengah malamlah baru terasa nak makan.

Berat badan makin naik. Mendadak pulak. Berdiri lama rasa cepat penat padahal bukan tahap obesiti. Tapak kaki dan tumit ni memang sakit kalau berdiri lama.

Kena pulak badan ni naik time sebulan lagi nak khawin. Fuhhh redha jelah time tu ”
-Coach Ekin

Akhirnya Coach Ekin bertekad untuk kuruskan badan.

Coach Ekin start join Detox Shaklee di bawah Program Detox Jutawan. Batch  Jom Detox 6.0 dan 7.0. Hasilnya Ekin lost 5.5kg dan loss inch 30″. Dahsat! Banyak tu. Bukan senang² nak turun.

Tak ada lagi program lain yang boleh loss inch sebanyak ni dalam masa sebulan. Hanya dengan Program Jom Detox sahaja yang boleh.

photo_2019-08-08_19-33-09.jpg

“Dulu orang nampak saya macam sakit walhal tak sakit pun. Alhamdulillah. Lepas detox nampak sangat berbeza” -Coach Ekin

photo_2019-08-08_20-45-08

KISAH  3

SLE Fighter Tiada Halangan Untuk Detox

Kisah penuh inspirasi.

Ini kisah Coach Magdalen (Mac), berumur 40 tahun dan berkerjaya dalam bidang automotif. Seorang SLE Fighter.

SLE atau lebih dikenali sebagai Lupus adalah merupakan penyakit kronik auto imun di mana badan pesakit menghasilkan protein dengan banyaknya. Protein darah yang dipanggil Antibodi ini dengan sendirinya memberi tindakbalas terhadap tisu seseorang. Dan setakat hari ini punca penyakit tak diketahui.

” Simptom awal yang saya dapat masa tu ruam2 di kulit muka, kulit kepala, bahagian kaki dan tangan. Antara lain susah nak berjalan, kaki terasa pedih sekali, hidung mulut mula berdarah. Demam & flu memang on & off. Selalu sangat dapat. Lebih2 lagi bila ada org di sekeliling yg tgh sakit. Memang mudah sangat terjangkit.

Ni tak cerita lagi, pasal appetite. Memang betul-betul loss appetite. Nasi  cuma dapat makan sebutir demi sebutir. Itu pun sangat sedikit. Nak telan sangat lah sakit.

Sepanjang masa sakit dan dalam proses recovery, muscle pain, joint pain & fatigue pulak memang sering saya alami since terkena penyakit ni. Sometimes jari jemari bengkak langsung tak boleh nak bent, nak genggam pun x dapat. Malam2 kena tidur guna knee guard ankle guard. Semuanya sebab joint terasa sakit. Tak boleh nak gerak”
-Coach Magdalen

Asbab penyakit yang dialami, Coach Mac pernah kena tahan di hospital. 10 hari koma, 3 minggu berkampung di hospital, 3 bulan cuti sakit rehat di umah.

Berat bebanan yang ditanggung. Makan bulan dan makan tahun. Coach Mac tak putus asa. Masih mencari dan tak putus harapan untuk mencari recovery penyakit yang dihadapi at least boleh kurangkan inflamation pada badan.

Akhirnya Coach Mac sertai Detox Shaklee dibawah Program Detox Jutawan untuk upgrade kesihatan. Untuk rasa lebih sihat. Extra bonus untuk kurangkan berat badan sekali.

Ini hasilnya.

” Sebelum detoks, badan saya rasa sluggish dan penat di siang hari even dah cukup tidur. Sangatlah tak selesa bila fatigue ni.
Kaki pulak still rasa numbness (kesemutan) all time since lepas koma harintu. Berat tak pandai nak turun turun even dah buat exercise cardio setiap hari. Fuh, stress sangat rasa 😩.
Muscle pain, joint pain, demam dan flu dah jadi macam adik beradik akrab saya bila tak sah kalau tak kena paling kurang sekali sebulan.
Boleh bayangkan? Seksanya rasa.
Tapi sejak detoks ni, saya super happy. Badan rasa ringan, tak rasa penat, siang hari memang lebih bertenaga.
Kaki saya dah rasa better. Movement sekarang takde limitation lagi dah tau. Seronoknya rasaaaaaa. Kesemutan sebelum hilang entah ke mana. Hihi
Lagi? Yang ni sangat suka! Berat dah pandai turun dan tak rebound balik. Yeah 💪. Saya dah dapat berat normal saya dah. Sukaaa sangat. Dari XL dah bertukar ke M”
-Coach Mac

photo_2019-05-09_21-12-06

KISAH  4

Cikgu Sekali Detox Turun 5Kg!

photo_2019-08-25_10-55-29
Coach Cikgu Farah (Gambar terbaru Tahun 2019)

Ini kisah Coach Cikgu Farah. Nama sebenar Norfarah Aini. Umur saya 30 tahun.

Coach Cikgu Farah sudah berkahwin dan mempunyai seorang cahaya mata lelaki.

Lepas berpindah ke Semenanjung berat coach makin naik mendadak sehingga mencapai 63kg.

Biasalah, kehidupan seorang guru bila mana pagi-pagi dah pergi kantin dan makan nasi dengan pelbagai jenis lauk pauk. Air manis setiap hari. Nak diet tak jadi. On off diet tapi berat tak turun. Baju kurung semua dah tak muat.

Satu hari terbaca Facebook Master Laila anjurkan program Detox Shaklee . Tak fikir panjang Coach Cikgu Farah sertai Program Detox Jutawan. Hasilnya turun berat 5kg sekali detox sahaja!

photo_2019-08-25_10-55-12.jpg

KISAH  5

Kolesterol Tinggi, Vertigo & Migrin Penolak Untuk Detox

Kisah terakhir yang Seha nak kongsikan adalah kisah Coach Dekya. Nama sebenar Norazila Mohd Yusoff , berusia 40 tahun dan mempunyai 4 orang anak. Kini menetap di Johor Bahru

Apa kisah menarik Coach Dekya?

Menghadapi masalah kolestrol tinggi, vertigo dan dalam masa yang sama ada migrain. Penyakit yang agak kronik juga.

” Cholesterol tinggi memamng inherited dr parents. Jadi walaupun saya jaga pemakanan “eat clean” sebelum ni, saya tak berjaya turunkan bacaan cholesterol saya.

Ditambah pulak masa tu saya kerap kena vertigo dan migraine”
-Coach Dekya

photo_2019-07-20_01-59-14
Coach Dekya sebelum detox Dec 2018. Berat lebih drpd 67kg

” Saya mula detect cholesterol tinggi pada tahun 2014 masa buat check up di hospital. Dr Tay (Cardiologist) naik angin sebab bacaan Cholesterol LDL saya 14. Dia pelik sebab umur muda lagi tapi Cholesterol tinggi.

Bila check history,
YES arwah ayah meninggal sebab jantung, ada low blood pressure history.

Genetically saya ikut arwah ayah. Jadi, Dr Tay terus minta makan ubat cholesterol for 3 months.

After 3 months, another check up, LDL turun kepada 9+.
Saya stop makan ubat. 😌

Tahun 2015, saya bersalin anak ke-4. After another round of check up, cholesterol saya naik semula kepada 11.
Saya argue dengan Dr taknak bergantung pada ubat.

Dr cabar saya kawal pemakanan, exercise regularly, avoid seafood.

Fuh! Sangat susah nak ikut.

Saya spent thousands utk beli buah, sayuran.
Supplement ? Sorry ye takmau makan. Tak suka Makan supplement!

Exercise! Langsung tak buat. Alasan = tak ada masa.

Dalam seminggu saya makan ponstan 2-3x sebab migraine.

Selalu sangat penat dan letih. Once ada symptom ni, saya akan kena Vertigo. End up makan Betaserc atas arahan Dr ”
-Coach Dekya

Coach Dekya akhirnya sertai Program Detox Jutawan yang menggunakan sepenuhnya supplement Shaklee walaupun pada asalnya menolak supplement.

Salah satu mengapa Coach Dekya teruskan Detox dan berjaya menurunkan bacaan kolesterol sebab dalam Program Detox Sahklee  itu sendiri diberi penekanan mengenai :-

1 – kurangkan pengambilan gula dalam diet harian
2 – amalkan gaya hidup sihat untuk pastikan
3 – Coach memberi tips dan panduan kenapa meal plan dipilih
4 – Pemakanan (high fat) yang sesuai untuk peserta yang mempunyai kolesterol yang tinggi.

Coach Dekya konsisten lakukan pantauan terhadap result detox. Macam mana nak  rendahkan LDL (bad) dan dalam masa yang sama nak tingkatkan HDL (good).

Ini hasilnya.

photo_2019-07-20_08-39-15
Hasil bacaan kolestrol yang superb!

Alhamdulillah.

Info untuk sahabat semua, penyakit jantung dan stroke adalah antara 2 penyakit yang menyumbang kepada data kematian tertinggi di Malaysia. Juga faktor yang menyumbang ialah cara pemakanan (diet) yang tidak betul dan persekitaran yang tidak sihat.

Menakutkan fakta ni. Sumber daripada GHHS Healthcare.

Hurmm. Tak ada alasan sepatutnya untuk sihat. Nak seribu daya tak nak seribu dalih.

Nak tengok gambar terbaru Coach Dekya?

photo_2019-07-20_08-55-04
Coach Dekya (Gambar terbaru 2019)

Tadaa!

Makin muda dan makin sihat kan. Alhamdulillah.

Jom Detox!

Seha dah kongsikan 5 kisah penuh inspirasi peserta Detox Shaklee dibawah Program Detox Jutawan.

Agak susah untuk kurangkan berat badan kan tapi…

tapi…
tapi…

tak susah kalau ada team support. Betul tak?
Result pulak power. Cepat dan berkesan. Dalam tempoh 14 hari boleh lost 10 kg.

No chemical used.

No drug used.

Only green and natural.

Jangan fikir panjang. Jom sertai Jom Detox Batch 16.0 pada 1 Okt 2019 ni.
Anda sihat. Anda bahagi =)

photo_2019-09-16_12-19-50

Untuk keterangan lanjut mengenai Program Detox Jutawan:

Hubungi Annasehah
019-2292420
Jom Detox!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s