Apa yang best join Team Jutawan

Assalamualaikum. Hai semua.

Semoga anda yang sedang membaca dikurniakan kesihatan dan kegembiraan berpanjangan setiap masa dan setiap ketika.

InshaAllah hari ini Seha nak kongsikan tentang #TeamJutawan. Seha rasa tersangat bersyukur kerana berada dalam Team Jutawan. Banyak sangat yang Seha nak kongsi dengan korang semua.

Bagi yang belum pernah dengar tentang Team Jutawan mesti tertanya-tanya apa itu team jutawan.

Team Jutawan adalah adalah satu kumpulan besar master coordinator (Rank tertinggi dalam Shaklee) yang diberi gelaran PASKAL. Team Jutawan terdiri daripada 10 orang masters yang bergabung  bersama mengembeling usaha dan idea untuk hasilkan ramai lagi jutawan di Malaysia melalui perniagaan Shaklee. Setiap daripada 10 master ini telah mencapai kejayaan yang sangat ohsem. Seha akan ceritakan kisah mereka. Penuh inspirsi.

photo_2019-09-19_16-24-42

Siapa penaung Team Jutawan?

Ni la ketua Team Jutawan. Master Laila Mukhtar. Onyang Seha la ni. Hehe

Master Laila bukan calang-calang orang. Nampak biasa tapi sangat luar biasa.

Master Laila dulu seorang Engineer Petronas. Resign Petronas dan buat fulltime Shaklee.  Sebelum resign, master masih buat perniagaan Shaklee secara part-time. Apa yang master realize, dia perlu segera resign. Sebab apa? Sebab master nak ada time freedom dengan anak-anak dan sebab master nampak peluang lagi besar dengan perniagaan Shaklee. Akhirnya master resign. Masa resign tau tak gaji Master Laila dah pun reach RM10k tapi bonus shaklee adalah 3 kali ganda dari gaji master laila iaitu RM30k!!!

Sales team pun RM6juta!!!

Dan semasa master laila reach presidential master (Award dalam Shaklee), bonus shaklee master laila adalah 100 kali ganda dr gaji starting beliau. (RM2000)

So berapa? Kira sendiri 😊

Ini antara award yang Master Laila dapat dalam perniagaan Shaklee

I. Super Star Award- Master Coordinator Category
II. Presidential Award
III. Leadership Consistency -Master Coordinatoor Category
IV. Million Dollar Earner -Additional Million (RM)


Hebatnya Master Laila berjaya lahirkan 9 lagi orang Master Coordinator dalam team beliau. Mereka ni lah yang sekarang ni berada dalam Team Jutawan. Mereka lah PASKAL. Mereka berganding bahu, mencurah idea dan ilmu untuk manfaat Team Jutawan. Bonus bulanan juga bukan biasa-biasa. 4-5 angka sebulan bahkan ada yang cecah 6 angka.

Siapa 10 orang masters yang hebat tu? Mereka ialah

Master Laila (Jutawan)
Master Laurah (Lionize)
Master Zahirah (LAT)
Master Zura Betty (Billionare)
Master Wan Muliani (YMS)
Master Farina (FMC)
Master Hafsah (MIG)
Master Ainul Shahrazad (TWB)
Master Kam Maria (MFMS)
Master Athierah (SOUL)

 

photo_2019-09-19_16-24-46
Barisan 10 masters Team Jutawan (PASKAL)

Apa pesanan keramat Master Laila?

JIKA IMPIAN SEBESAR GAJAH, ANDA AKAN NAMPAK HALANGAN SEBESAR KUMAN

JIKA IMPIAN SEBESAR GAJAH, ANDA AKAN NAMPAK HALANGAN SEBESAR KUMAN

Dream is not what you see in your sleep. But dream is something that DOES NOT LET YOU SLEEP!

Ingat! Tak guna impian besar tapi malas!
Tak guna impian besar tapi bertangguh!
Tak guna impian besar kalau tak disiplin!!

Jom dengar Shaklee Story Master Laila
Speach Master LAILA MUKHTAR

Apa Kelebihan Team Jutawan?

  1. Proven Leaders

    Ada 10 masters hebat dalam Team Jutawan. Master Laila Seha dah cerita sebelum ni. Ada lagi 9 orang masters yang Seha tak cerita lagi tapi Seha akan ceritakan 5 orang Masters yang direct dalam team Seha.photo_2019-09-19_23-10-56.jpg

    Master Nur Zahirah (LAT)
    Master Nur Zahirah dan suami, Master Hafizan Lutfi menyertai Shaklee famili sejak Jun 2011 dan kini telah bergelar Masters Coordinator (pangkat tertinggi) di dalam Shaklee. Mereka adalah founder kepada Legasi Anugerah Terindah yang kini telah melahirkan 5 orang Masters Coordinator. Juga memperoleh pendapat 4-5 angka dalam perniagaan Shaklee. Juga penerima anugerah Car Bonus Achiever

    Juga bekas enginner Petronas. Resign sebagai engineer dan sekarang fulltime dalam perniagaan Shaklee.

    Project besar yang sedang dijalankan dalam LAT adalah Jom Detox! Ramai sahabat diluar sana yang telah dibantu dapatkan berat badan ideal dan menjadi bertambah sihat.

    KPP_7237-768x731

    Master Hafsah Mardhiah (MIG)
    Master Hafsah Mardhiah menyertai Shaklee famili sejak  dan kini telah bergelar Masters Coordinator (pangkat tertinggi) di dalam Shaklee. Master Hafsah adalah founder kepada MIG. Memperoleh pendapat 4-5 angka dalam perniagaan Shaklee.
    Juga penerima anugerah Car Bonus Achiever

    Juga bekas engineer Petronas. Resign sebagai engineer dan sekarang fulltime dalam perniagaan Shaklee.

    Project besar yang sedang dijalankan dalam MIG adalah Make Over 360. Ramai wanita diluar sana yang master telah bantu dapatkan keyakinan diri semula melalui ‘Make Over 360’

    hafsah


    Master Kam Maria (MFMS)
    Master Kam Maria menyertai Shaklee famili sejak  dan kini telah bergelar Masters Coordinator (pangkat tertinggi) di dalam Shaklee. Juga memperoleh pendapat 4-5 angka dalam perniagaan Shaklee. Juga penerima anugerah Car Bonus Achiever

    Project besar yang sedang dijalankan dalam MFMS adalah academy spa MFMS.

    51243475_122648635525593_8343763805978968904_n.jpg

    Master Ainul Shahrazad (TWB)
    Master Ainul Sharazad dan Master Dzuha. Master menyertai Shaklee famili sejak  2013 dan kini telah bergelar Masters Coordinator (pangkat tertinggi) di dalam Shaklee. Juga memperoleh pendapat 4-5 angka dalam perniagaan Shaklee.

    Master Ainul juga  merupakan bekas enginner Petronas. Resign sebagai engineer dan sekarang fulltime dalam perniagaan Shaklee. Master Ainul love travel. Banyak betul tempat yang master dah travel.

    Master sekarang ada 7 property (rumah) yang dibeli hasil sepenuhnya menggunakan income bonus Shaklee. Juga penerima anugerah Car Bonus Achiever

    Project besar yang sedang dijalankan dalam TWB adalah project TWB (The Walking Beauty). Training mobile dan home spa juga berpantang. Ramai yang master telah bantu melalui mobile spa dengan menjana income 3-5 angka setiap bulan. Master Ainul adalah founder kepada TWB.

    photo_2019-09-19_22-47-09.jpg

    Master Athierah (SOUL)
    Master Athierah dan Master Najmi. Master  kini telah bergelar Masters Coordinator (pangkat tertinggi) di dalam Shaklee. Juga memperoleh pendapat 4-5 angka dalam perniagaan Shaklee. Master Athierah  merupakan student law. Juga penerima anugerah Car Bonus Achiever

    Project besar yang sedang dijalankan dalam TWB adalah project TWB (The Walking Beauty). Training mobile dan home spa juga berpantang. Ramai yang master telah bantu melalui mobile spa dengan menjana income 3-5 angka setiap bulan.

    Apa yang menarik, Master Athierah adalah adik kepada Master Ainul. Sweet kan!

    photo_2019-09-19_22-50-17 (2)


    Master Tiera adalah direct master Seha. Jom baca pengalaman Master Tiera dalam perniagaan Shaklee

    ” Semalam borak2 dengan abang tiera.. dia excited lah bila ada sorang datin ni.. nak beli shaklee dari dia.. tak banyak cakap pulak tu, terus nak order.. sebab..?Datin tu dah siap2 buat some readings dan dah tahu dah kenapa shaklee boleh bantu masalah datin tu sendiriThen abang tiera tanya lagi, so far macamana shaklee tiera..Komitmen setiap bulan setakat ini macamana.. dia macam terkejut jugak lah dengar amount tu, dan macam tak sangka dengan shaklee adik dia boleh bayar semua tu setiap bulan… memang lah, macam mimpi kan 😂Setakat ni tak banyak sangat pon komitmen.Hutang PTPTN RM32K pon dah langsai alhamdulillah. (Share je, nak kasi jelas flow n progress aku buat biz selama ni. Bukan humblebrag ok 🤪)

    Sekarang setiap bulan tiera

    Rumah RM1600
    Kereta RM3000
    Bibik RM1000
    Kereta ibu RM550

    Total RM6150 tidak termasuk elaun bulanan utk ibu & maintenance diri lagi ni 😬 yelah orang perempuan kan. Barang make up nak beli, skincare lagi, suppelements lagi. Weh medical card lagi. Wahh banyaknya nak pakai duit, mujur ada tambahan duit tepi, buat spa + nafkah bulanan dari suami hehe…Tapi alhamdulillah lah setakat ni takde masalah nak bayar semua ni setiap bulan.. semua pakai bonus shaklee.. shaklee banyak bagi bonus.

    Leadership bonus
    Personal bonus
    Car bonus
    Dan banyak lagi

    Haa car bonus hat ni lah tiera amik guna utk bayar kereta. Kalau korang dapat car bonus, tapi tak nak guna duit tu nak simpan, haa simpan lah , nak guna shopping ke apa suka hati. Tu yang best kan, dari bagi kita sebiji kereta. Better macam ni, ada kebebasan dalam membuat pilihan nak beli kereta lagi ke tak, nak guna duit tu ke tak. Suka hati laaaa

    Seronok bila kita dapat upgrade kehidupan kita sedikit demi sedikit.. trust me korang, kalau setiap tahun korang sama je, cuba lah korang aim tahun depan nak upgrade sikit hidup korang. Once korang achieve, kepuasan sangat sangat.
    Dan beri keselesaan pada keluarga tu adalah satu kebahagiaan, kepuasan. Kita boleh tersenyum puas gembira dapat beri terbaik untuk family kita.
    Kereta audi idaman ni dah 2 tahun dan tiera boleh katakan ini pilihan tepat dan terbaik sangat2. Kereta yang tersangat sangat selesa esp bila travel jauh. I love this baby so much!! Baby merah kesayangan hamba ♥️

    Sekarang aim nak upgrade rumah yang lebih besar dan lebih selesa pulak… tu lah start cari rumah siap ID ni mana dia ada tak aku malas nak pk banyak haha

    Banyak pulak aku bebel. Otw sbnrnya balik melaka ni, ikut suami dia nak p meeting. Camni lah life seorang athirah tieramiessyou. Ke sana kemari ikut suami outstation. Kuat berjalan budak ni 😝 eh budak lagi ke? Omg haha
    -Fb Master Athierah
    #mystory #kisahperjalananku #lifeofathirahtieramiessyou
    -FB Master Tiera

    Terinpirasikan?

  2. Group Support
    Group support sangat penting dalam perniagaan. Tanpa group support, korang akan cepat ‘mati’ dalam perniagaan. Group support antara niche penting untuk berjaya dengan cepat dan tepat. Group support seumpama Oksigen yang diperlukan sepanjang perniagaan.
  3. Personal Coaching 

    Hampir setiap bulan Seha selalu berpeluang direct coaching dengan master-master ni especialy Master Athierah dan Master Ainul Shahrazad.

  4. Live Class
    Dalam Fb secret Group Jutawan selalu ada kelas secara live. Banyak giler ilmu yang master share.

     

  5. Power Project
    TWB-Kursus Spa dan BerpantangIMG_20190919_100559.JPG

    MAKE OVER 360

    FB_IMG_1568858889020.jpg

    JOM DETOX!

    photo_2019-09-16_12-19-50

     

  6.  Upgrade Diri 

    Ni yang paling Seha suka. Sebelum ni Seha pernah kongsikan kisah Seha bagaimana boleh berubah dengan Shaklee. Boleh baca disini KISAH KEJAYAAN SAYA DALAM SHAKLEE.Sejak dari itu, Seha selalu follow rapat apa yang master ni selalu kongsikan. Semuanya akan upgrade diri Seha to be a better person.

    Percaya pada diri sendiri

  7. Master checklist dan Amala Rohani 

    Ini sangat penting. Sehebat mana dan sejauh mana bisnes yang kita buat kalau jauh daripada pemberi dan pemilik rezeki, kita tak akan kemana.Tapi dalam Team Jutawan perkara ni paling ditekankan. Hubungn dengan ALlah sangat perlu dijaga. Tanya Team Jutawan, amalan rohani ni pasti tak ada dalam jadual harian ahli Team Jutawan

    -Istighfar
    -Tahajud
    -Selawat
    -Infaq sedeqah
    -Jurnak kesyukuran

    Master checklist tu pula hanya ada dalam Team Jutawan. Tak ada dalam group lain lagi. Checklist tu lah yang menjadi asbab Team Jutawa berjaya melahirkan master-master dibawah Master Laila.

  8. Reward & Recognition from Mentors
    Setiap pencapaian kita dapat mentor akan celebrate dan akan reward kita. See. Seha dapat beberapa reward dari master Ainul dan Master Athierah.Best kan. Kita rasa happy dengan apa yang kita buat dan kita buat lebih lagi sampai berjaya.

  9. Bahan Marketing banyak disediakan 
  10. Ukhuwah sangat power. We Like One Big Family

    Seha sayang sangat family Team Jutawan. Kami berniaga dengan happy. Kami membina kejayaan bersama. Kami tak akan tinggalkan kawan-kawan dalam team kami. Kami sentiasa bersama-sama dan support each other.

Best kan Team Jutawan. Sangat sirius membantu mereka yang berusaha mengubah hidup to get a better life. Sangat komited dan tidak pernah rasa berputus asa.

Korang yang sedang dan masih mencari-cari perniagaan apa yang mampu memberikan FINANCIAL FREEDOM dan TIME FREEDOM, shaklee is the best piluhan. Kalau korang masih mencaro TEAM yang SUPER SUPPORT, SUPER BEST , #TEAMJUTAWAN is the best pilihan.

Annasehah
019-2292420
Jom berjaya bersama!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s