Bagaimana Nak Join Program JomDetoxJutawan

Assalamualaiku. Hai semua.

Semoga yang membaca entry Seha saat ini dikurniakan kesihatan dan kegembiraan yang berpanjangan. Allahumma amin.

Dalam entry sebelum ini Seha ada kongsikan KELEBIHAN PROGRAM JOM DETOX JUTAWAN dan Success Story Jom Detox Jutawan – 5 Testimoni Detox Jutawan.

Manfaat dah tahu, success story pun dah tahu. InshaAllah dalam entry kali ini Seha nak kongsikan cara bagaimana nak sertai program Jom Detox Jutawan.

Sebelum tu,kita revise semula kenapa program Jom Detox Shaklee sangat menekankan penggunaan supplement atau vitamin dalam program detox.

Bila kita berada dalam program detox, apa-apa program detox sekalipun, 80% detox tu sendiri dilakukan oleh organ hebat yang Allah cipta, iaitu HATI dan beberapa organ detox yang lain.

Perkongsian oleh beberapa coach Detox Jutawan ada yang buat detox (program detox lain) tetapi tidak ambil apa-apa supplement atau vitamin sepanjang buat detox. Kesannya mereka akui mengalami ketidak selesaan badan.

Sama juga dengan diet. Ingat. Bila kita diet, kita kurang makan. Bila kurang makan, badan kita kurang zat. Kalau badan kurang zat, boleh membawa kepada penyakit lain.

Dimana badan boleh dapatkan zat? Disitulah fungsi supplement atau vitamin berperanan. Ia menampung keperluan zat yang badan perlukan semasa detox berlaku. Untuk support organ detox dan untuk rapatkan jurang nutrisi.

Organ detox bukan organ hati sahaja tetapi ada banyak. Colon, kidneys, liver, lungs, Skin, lymphatic (Kolon, buah pinggang, hati, paru-paru, kulit, limfa).

photo_2019-04-20_21-30-12

Banyak kan?

Sebab tu perlukan supplement atau vitamin semasa detox. Organ-organ detox ni perlukan zat dan nutrient untuk berfungsi dengan lebih optimum.

Ok. Setel kepentingan perlunya supplement atau vitamin dalam program detox.

Macam mana nak join program Jom Detox Jutawan?

Sangat mudah. Jom nak kongsi dengan korang.

STEP 1
1) Korang boleh membuat pembelian produk-produk detox. Korang boleh pilih dari mana-mana set detox seperti di dalam gambar ni. Ada 2 pilihan. Setiap pakej ada kelebihan masing-masing dan akan menyelesaikan masalah-masalah tertentu.

Pembelian mesti melalui Grup 1o master di bawah Team Jutawan Apa yang best join Team Jutawan termasuklah Line Masters LAT Family, MIG , MFMS ,TWB ,SOUL. Sebab group Shaklee ni sahaja yang ada certified coaches yang akan pantau detox.

PAKEJ 1

photo_2019-09-10_09-48-42

Apa yang ada dalam pakej 1:
1) Herb-Lax
2) ALfalfa Complex
3) Energizing Soy Protein
4) Dtx Complex
5) Papermint Ginger Plus

Kelebihan Pakej 1:
1)Buang lemak dan menjaga kesihatan kolestrol
2) Turunkan berat badan dan kempiskan perut
3) Kurangkan ‘craving’ manis
4) Kurangkan angin dan perut sebu serta selesaikan masalah gastrik
5) Memberikan bekalan protin pada badan dan rasa kenyang yang lebih lama
6) Membantu selesaikan masalah badan mengelebeh.

PAKEJ 2

photo_2019-09-10_09-48-45

Apa yang ada dalam pakej 2:
1) Herb-Lax
2) ALfalfa Complex
3) Energizing Soy Protein
4) Dtx Complex
5) Papermint Ginger Plus

Kelebihan Pakej 2:
1)Buang lemak dan menjaga kesihatan kolestrol
2) Turunkan berat badan dan kempiskan perut
3) Kurangkan ‘craving’ manis
4) Kurangkan angin dan perut sebu serta selesaikan masalah gastrik
5) Memberikan bekalan protin pada badan dan rasa kenyang yang lebih lama
6) Membantu selesaikan masalah badan mengelebeh
7) Membantu dalam pengeluaran toksin yang lebih efisien
8) Mengurangkan peratusan lemak yang tersimpan, juga membantu mengurangkan trigliserida dan kolestrol
9) Mempercepatkan pengurangan berat badan dengan membaiki kesihatan usus kecil dan peningkatan bakteria baik
10) Meningkatkan kadar metabolisme dan mengurangkan risiko obesiti dan berat berlebihan
11) Memberi kesihatan menyeluruh termasuklah sistem hormon sihat
12) Fungsi sel yang lebih sihat, menggalak proses detox
13) Sel menjadi lebih bertenaga
14) Membantu mengawal hormon leptin yang menyebabkan rasa lapar dan keinginan makan yang kuat.

Ini sahaja 2 cara bagaimana nak sertai Program Jom Detox Jutawan. Mudah kan. Banyak sangat kelebihan bila dah sertai program detox shaklee ni:

Ia adalah program selama 17 hari. Ia ada 3 fasa:

🥦 Fasa 1 (Pre-Detox): Tempoh untuk prepare tempoh detox. Untuk kita ubah mindset

 Fasa 2 (Detox): Tempoh kita detox dengan meal plan yang telah disediakan.

🥦 Fasa 3 (Post-Detox): siapa yang buat Detox betul-betul. Akan dapat result badan lebih cergas, berat badan continues turun, kulit cantik, nampak lebih muda. Just name it.

Bila join program #JomDetox, apa yang anda semua akan dapat?

1) Support group yang aktif selama 17 hari. Pakat kurus ramai-ramai baru syok! Buat dengan gembira dan tak stress langsung.

2) Dapat guide, info dan monitoring dari Detox Coach bertauliah. Ada masalah boleh tanya. Tiadalah korang murung makan pisang sorang-sorang

3) Ada detox meal plan oleh nutritionist bertauliah, approved by doctor. Ada reason di sebalik menu tiap hari. Program ni bantu ubah lifestyle kepada healthy lifestyle. Jadi rutin diri. HABIT

4) Program detox ni fokus buang toksin berkurun dalam badan yang boleh sebabkan sakit kronik. Bonus turun berat, kulit cantik dan badan sihat.

5) Ada guide step by step setiap hari. Hanya ikut betul-betul setiap step. InsyaAllah banyak turun berat dan inchloss.

6) Dapat guide senaman yang betul. Nak kecikkan bahagian mana? Haaa sila buat senaman yang dicadangkan.

7) Bila turun berat automatik muka makin cantik & hensem, kulit glowing dan nampak makin muda. Ni paling best!

Mudah ke mudah bila dah tahu cara nak join program detox Shaklee bawah program Jom Detox Jutawan?

Mudah kan.

Jangan pening-pening. Seha sedia membantu. Boleh hubungi Seha ok kawan-kawan

Annasehah
0192292420
Jom detox!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s