Kenapa Anda Perlu Detox Jika Nak Kurus

Assalamualaikum.

Apa khabar korang? Semoga sihat dan sentiasa gembira.

Hari ini seha nak share kenapa korang mesti detox kalau nak kurus. Sebelum tu Seha nak share dulu hakikat isu kesihatan yang berlaku di Malaysia.

photo_2019-09-16_21-30-25

Keratan akhbar menunjukkan satu kajian mengenai obesiti di negara Asean dan Asia Pasifik. Ternyata Malaysia mengungguli tempat yang pertama di Asean dan tempat ke-6 di Asia Pasifik.

Satu data yang membimbangkan. Kalau kita lihat budaya dan kehidupan masyarakat Malaysia antara faktor yang menyumbang kepada keputusan data ini.

Malaysia kaya dengan kepelbagaian jenis makanan dan kita rakyat malaysia memang suka makan 😆 Pantang jumpa makanan kita mesti nak makan. Pantang orang jual tepi jalan, kita mesti berhenti untuk beli. Pantang ada pesta makanan, mesti penuh festival tu.

Tak sebut lagi gaya hidup kita yang menakutkan. Suka makan waktu lebih daripada pukul 7 malam, makan banyak dan makan makanan yang manis tetapi kurang sangat minum air kosong. Suka makan sampai kenyang, lepas tu terus tidur. Jarang bersenam atau memang malas nak bersenam. Agaknya 2 kali je setahun bersenam.Ouch! Ni belum lagi kes sepanjang masa asyik nak merokok dan masalah stress yang terjadi pada rakyat Malaysia.

Malaysia antara negara yang ramai rakyatnya berpenyakit 3 serangkai. Penyakit jantung, kencing manis dan darah tinggi. Sangat menakutkan. Penyakit jantung kekal menjadi penyebab kematian nombor satu dekat Malaysia. Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr S.Subramaniam kata, berdasarkan statistik kementerian anggaran penyakit jantung koronari adalah 40,000 kes baru setiap tahun atau 4.52 kes baru bagi setiap jam.

Jadi, kita mesti do something. Cuba elakkan kita menjadi salah seorang yang menyumbang kepada statistik ni. Kita kena KURUS korang. Tapi nak kurus pun ada caranya.

Macam mana?
Nak detox!
Nak diet!

Haa…Korang tahu tak ada beza antara dua ni?

Eh….Ada beza ke?

Ada korang.

Detox berbeza dengan diet. Detox adalah cara yang lebih disarankan bebanding dengan diet.

Kenapa?

beza-kurus-dengan-diet-dan-kurus-dengan-detox.jpg

Ini perbezaan antara detox dan diet.

Ia berkait dengan kepekatan toksin dan pengumpulan lemak dalam badan.

Sebelum diet atau detox, badan kita ada lemak. Lagi gemukss orang tu, lagi banyak lemak yang dia ada. Lemak ni ada banyak fugsi. Antara fungsi lainnya nak lindungi badan daripada toksin.

Bila kita melalui proses DIET, lemak dalam badan kita akan hilang tapi toksin masih ada dalam badan. Ia tidak keluar bersama-sama dengan lemak. Tak lama lepas tu, bila tak jaga makan sikit badan kita cepat nak naik semula. Sebabnya badan kita berinteraksi dengan toksik yang ada dalam badan dan menyebabkan pengumpulan lemak semula. Then, badan kita kembali genukss semula dalam kadar waktu yang agak cepat.

Ini dimakan sebagai berat yo-yo atau rebounce. Badan kembali kepada kepada saiz asal.

Berbeza dengan DETOX. Bila kita melalui proses detox, lemak dalam badan kita akan hilang dan toksin akan disingkirkan bersama. Kenapa kita menggunakan set detox shaklee semasa program detox? Bagaimana Nak Join Program JomDetoxJutawan Kerana semasa detox ada banyak organ detox yang menjalankan proses detox. Antara organ detox ialah Colon, kidneys, liver, lungs, Skin, lymphatic (Kolon, buah pinggang, hati, paru-paru, kulit, limfa)

Organ-organ ni termasuklah sel badan kita memerlukan nutrient untuk tampung gap nutrisi yang berlaku semasa detox. Jadi kita akan rasa selesa dan tak lesu atau badan tak rasa terpaksa untuk kurus semasa detox. Hasilnya, lemak tak mudah untuk terkumpul semula dan badan kita akan maintain kurus. Tak mudah untuk rebounce semula atau yo-yo macam kita kurus  guna cara diet.

Sebenarnya tubuh kita ibarat sebuah mesin yang perlu diservis sekali sekala supaya prestasinya kekal unggul dan berfungsi dengan baik. Bukan kereta ja kena service, badan pun perlu.

Bila terlalu banyak toksin, usus terutamnya akan kotor dan bermasalah. Bila dah bermasalah, mulalah pelbagai penyakit akan terjadi seperti kanser contohnya. Ia terjadi dari usus yang kotor dan tidak sihat.

photo_2019-04-20_21-26-35

Cuba cek perut korang. Buncit atau kempis?

PERUT BUNCIT ni bukan sebab lemak semata-mata, tetapi juga berpunca dari usus yang sangat kotor dan boleh  membentuk lapisan yang amat tebal di dinding usus.

Kalau korang lalui detox yang betul dan tepat, ia sangat membantu sistem penghadaman korang supaya kembali pada asal (reset) berfungsi dengan lebih baik dan lebih effisien.

Selain tujuan kurus, ada extra bonus kelebihan kalau korang berdetox.

🍎 Untuk buang Toksin daripada badan

🍎 Untuk mencegah penyakit kronik

🍎 Meningkatkan sistem imunisasi badan

🍎 Memperlahankan proses tua sebelum waktunya

🍎 Meningkatkan kualiti kehidupan

🍎 Meningkatkan tenaga

🍎 Kualiti kulit semakin cantik

🍎 Ketenangan mental dan emosi

🍎 Mengembalikan kestabilan kepada sistem badan

Best kan?

Mana nak cari program detox yang tepat?

Korang boleh join program Jom Detox Jutawan.

Apakah program #JomDetoxJutawan?

Ia adalah program selama 17 hari. Program ni ada 3 fasa:

Fasa 1 (Pre-Detox): Tempoh untuk prepare tempoh detox. Untuk kita ubah mindset

Fasa 2 (Detox): Tempoh kita detox dengan meal plan yang telah disediakan.

Fasa 3 (Post-Detox): siapa yang buat Detox betul-betul. Akan dapat result badan lebih cergas, berat badan continues turun, kulit cantik, nampak lebih muda. Just name it.

Bila join program #JomDetoxJutawan, apa yang korang akan dapat?

1) Support group yang aktif selama 17 hari. Pakat kurus ramai-ramai baru syok! Buat dengan gembira dan tak stress langsung.

2) Dapat guide, info dan monitoring dari Detox Coach bertauliah. Ada masalah boleh tanya. Tiadalah korang  murung makan pisang sorang-sorang 😂

3) Ada detox meal plan oleh nutritionist bertauliah, approved by doctor. Ada reason di sebalik menu tiap hari. Program ni bantu ubah lifestyle kepada healthy lifestyle. Jadi rutin diri. HABIT

4) Program detox ni fokus buang toksin berkurun dalam badan yang boleh sebabkan sakit kronik. Bonus turun berat, kulit cantik dan badan sihat.

5) Ada guide step by step setiap hari. Hanya ikut betul-betul setiap step. InsyaAllah banyak turun berat dan inchloss.

6) Dapat guide senaman yang betul. Nak kecikkan bahagian mana? Haaa sila buat senaman yang dicadangkan.

7) Bila turun berat automatik muka makin cantik & hensem, kulit glowing dan nampak makin muda. Ni paling best!

No. 3 sangat penting untuk korang tahu. Program #JomDetoxShaklee telah disahkan oleh pakar dan doktor. Menu yang dikeluarkan daripada nutritionist bertauliah dan korang tak perlu risau. Selamat dan korang akan detox dengan happy.

Ini buku meal plan yang shaklee keluarkan dan telah disahkan oleh pakar.

So korang. Jangan fikir lama-lama sangat. 1 okt 2019 akan ada #JomDetoxJutawan batch ke 16.0. Ramai yang dah berjaya kurus dalam program ni.

photo_2019-09-16_12-19-50

Klik sini untuk lihat testimoni KELEBIHAN PROGRAM JOM DETOX JUTAWAN dan success story mereka yang berjaya kurus dan selesaikan masalah kesihatan dalam program #JomDetoxJutawan 5 Sebab Kenapa Orang Muda kena Mulakan bisnes dari awal.

Annasehah
019-2292420
Jom Kurus Sama-sama dengan #JomDetoxJutawan!

atau

Klik sahaja link whatsup dibawah
HubungiSehadiTalian0192292420

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s