Detox Selesaikan Banyak Masalah Kesihatan

Assalamualaikum sahabat Seha.

Semoga anda berada dalam keadaan sihat walafiat.

Sebut perkataan detox, kita akan fikir kesannya lebih epada kurus.

Selain daripada kurus, detox sebenarnya mampu selesaikan banyak masalah kesihatan.

Lihat semula fungsi detox DetoxDetox Bukan Sekadar Untuk Kurus ternyata ia tidak fokus hanya kepada pembuangan lemak untuk kurus tetapi banyak lagi fungsi detox yang mana kesan yang lainnya memberi kesihatan kepada tubuh badan secara keseluruhan.

SLE Fighter Tiada Halangan Untuk Detox

Kisah penuh inspirasi.

Ini kisah Coach Magdalen (Mac), berumur 40 tahun dan berkerjaya dalam bidang automotif. Seorang SLE Fighter.

SLE atau lebih dikenali sebagai Lupus adalah merupakan penyakit kronik auto imun di mana badan pesakit menghasilkan protein dengan banyaknya. Protein darah yang dipanggil Antibodi ini dengan sendirinya memberi tindakbalas terhadap tisu seseorang. Dan setakat hari ini punca penyakit tak diketahui.

” Simptom awal yang saya dapat masa tu ruam2 di kulit muka, kulit kepala, bahagian kaki dan tangan. Antara lain susah nak berjalan, kaki terasa pedih sekali, hidung mulut mula berdarah. Demam & flu memang on & off. Selalu sangat dapat. Lebih2 lagi bila ada org di sekeliling yg tgh sakit. Memang mudah sangat terjangkit.

Ni tak cerita lagi, pasal appetite. Memang betul-betul loss appetite. Nasi  cuma dapat makan sebutir demi sebutir. Itu pun sangat sedikit. Nak telan sangat lah sakit.

Sepanjang masa sakit dan dalam proses recovery, muscle pain, joint pain & fatigue pulak memang sering saya alami since terkena penyakit ni. Sometimes jari jemari bengkak langsung tak boleh nak bent, nak genggam pun x dapat. Malam2 kena tidur guna knee guard ankle guard. Semuanya sebab joint terasa sakit. Tak boleh nak gerak”
-Coach Magdalen

Asbab penyakit yang dialami, Coach Mac pernah kena tahan di hospital. 10 hari koma, 3 minggu berkampung di hospital, 3 bulan cuti sakit rehat di umah.

Berat bebanan yang ditanggung. Makan bulan dan makan tahun. Coach Mac tak putus asa. Masih mencari dan tak putus harapan untuk mencari recovery penyakit yang dihadapi at least boleh kurangkan inflamation pada badan.

Akhirnya Coach Mac sertai Detox Shaklee dibawah Program Detox Jutawan untuk upgrade kesihatan. Untuk rasa lebih sihat. Extra bonus untuk kurangkan berat badan sekali.

Ini hasilnya.

” Sebelum detoks, badan saya rasa sluggish dan penat di siang hari even dah cukup tidur. Sangatlah tak selesa bila fatigue ni.
Kaki pulak still rasa numbness (kesemutan) all time since lepas koma harintu. Berat tak pandai nak turun turun even dah buat exercise cardio setiap hari. Fuh, stress sangat rasa 😩.
Muscle pain, joint pain, demam dan flu dah jadi macam adik beradik akrab saya bila tak sah kalau tak kena paling kurang sekali sebulan.
Boleh bayangkan? Seksanya rasa.
Tapi sejak detoks ni, saya super happy. Badan rasa ringan, tak rasa penat, siang hari memang lebih bertenaga.
Kaki saya dah rasa better. Movement sekarang takde limitation lagi dah tau. Seronoknya rasaaaaaa. Kesemutan sebelum hilang entah ke mana. Hihi
Lagi? Yang ni sangat suka! Berat dah pandai turun dan tak rebound balik. Yeah 💪. Saya dah dapat berat normal saya dah. Sukaaa sangat. Dari XL dah bertukar ke M”
-Coach Mac

 

photo_2019-05-09_21-12-06

Kolesterol Tinggi, Vertigo & Migrin Penolak Untuk Detox

kisah Coach Dekya. Nama sebenar Norazila Mohd Yusoff , berusia 40 tahun dan mempunyai 4 orang anak. Kini menetap di Johor Bahru

Apa kisah menarik Coach Dekya?

Menghadapi masalah kolestrol tinggi, vertigo dan dalam masa yang sama ada migrain. Penyakit yang agak kronik juga.

” Cholesterol tinggi memamng inherited dr parents. Jadi walaupun saya jaga pemakanan “eat clean” sebelum ni, saya tak berjaya turunkan bacaan cholesterol saya.

Ditambah pulak masa tu saya kerap kena vertigo dan migraine”
-Coach Dekya

photo_2019-07-20_01-59-14
Coach Dekya sebelum detox Dec 2018. Berat lebih drpd 67kg

” Saya mula detect cholesterol tinggi pada tahun 2014 masa buat check up di hospital. Dr Tay (Cardiologist) naik angin sebab bacaan Cholesterol LDL saya 14. Dia pelik sebab umur muda lagi tapi Cholesterol tinggi.

Bila check history,
YES arwah ayah meninggal sebab jantung, ada low blood pressure history.

Genetically saya ikut arwah ayah. Jadi, Dr Tay terus minta makan ubat cholesterol for 3 months.

After 3 months, another check up, LDL turun kepada 9+.
Saya stop makan ubat. 😌

Tahun 2015, saya bersalin anak ke-4. After another round of check up, cholesterol saya naik semula kepada 11.
Saya argue dengan Dr taknak bergantung pada ubat.

Dr cabar saya kawal pemakanan, exercise regularly, avoid seafood.

Fuh! Sangat susah nak ikut.

Saya spent thousands utk beli buah, sayuran.
Supplement ? Sorry ye takmau makan. Tak suka Makan supplement!

Exercise! Langsung tak buat. Alasan = tak ada masa.

Dalam seminggu saya makan ponstan 2-3x sebab migraine.

Selalu sangat penat dan letih. Once ada symptom ni, saya akan kena Vertigo. End up makan Betaserc atas arahan Dr ”
-Coach Dekya

Coach Dekya akhirnya sertai Program Detox Jutawan yang menggunakan sepenuhnya supplement Shaklee walaupun pada asalnya menolak supplement.

Salah satu mengapa Coach Dekya teruskan Detox dan berjaya menurunkan bacaan kolesterol sebab dalam Program Detox Sahklee  itu sendiri diberi penekanan mengenai :-

1 – kurangkan pengambilan gula dalam diet harian
2 – amalkan gaya hidup sihat untuk pastikan
3 – Coach memberi tips dan panduan kenapa meal plan dipilih
4 – Pemakanan (high fat) yang sesuai untuk peserta yang mempunyai kolesterol yang tinggi.

Coach Dekya konsisten lakukan pantauan terhadap result detox. Macam mana nak  rendahkan LDL (bad) dan dalam masa yang sama nak tingkatkan HDL (good).

Ini hasilnya.

photo_2019-07-20_08-39-15
Hasil bacaan kolestrol yang superb!

Alhamdulillah.

Info untuk sahabat semua, penyakit jantung dan stroke adalah antara 2 penyakit yang menyumbang kepada data kematian tertinggi di Malaysia. Juga faktor yang menyumbang ialah cara pemakanan (diet) yang tidak betul dan persekitaran yang tidak sihat.

Menakutkan fakta ni. Sumber daripada GHHS Healthcare.

Hurmm. Tak ada alasan sepatutnya untuk sihat. Nak seribu daya tak nak seribu dalih.

Nak tengok gambar terbaru Coach Dekya?

photo_2019-07-20_08-55-04
Coach Dekya (Gambar terbaru 2019)

Tadaa!

Makin muda dan makin sihat kan. Alhamdulillah

Ini 2 kisah yang Seha kongsikan dalam entry kali ini. Sebenarnya ramai lagi telah dibantu selesaikan maslah mereka.

Ternyata Detox bukan sahaja membantu untuk kurus, tapi ia lebih daripada itu. Ia membantu menyelesaikan masalah kesihata sesoranag.

Kalau anda mengalami apa-apa masalah kesihatan, ikhtiar dengan detox. Kerana deton seperti membersihkan tubuh badan kita seperti yang asal. Cara betul dan coach yang betul inshaAllah akan memberikan kesan terbaik pada kesihatan anda.

Annasehah
019-2292420
Jom detox!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s